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Sonntag, 25. November 2012

Raining Day, brrr

What a dark and rainy Day we have today, not the weather for being outside. It's Sunday and I made my newphew and Adventbag - with 24 little filled bags to discover till Christmas.
I don't know if you know this - it's a kind of calender for everyday in Advent. We also have every year a christmas market wich started last Thursday till Christmas. With crafts, food, drinks - everything you want. I haven't been there yet, but I will go on Tuesday afternoon.


On the evening the sense is very special and the little passage are overcrowed, hard to go trough.

You can get a special Drink witch is very special with cinnamon, sugar

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Glühwein (mulled wine)
 




MengeMaßZutat
3/4LiterRotwein
1/4LiterWasser
1 StückTeebeutel (schwarzer Tee)
1 StangeZimt
2 StückGewürznelken
Zucker
1 StückZitrone, unbehandelt
1 StückOrange, unbehandelt

Zubereitungsschritte

Orange und Zitrone hauchdünn schälen, ohne die weiße Zwischenhaut, sie ist bitter.
1/4 Liter schwarzen Tee aufbrühen.
Zerbrochene Zimtstange, Nelken und jew. 2-3 Sreifen Orangen- und Zitronenschale in ein kleines Leinentuch (sterile Kompresse aus der Apotheke) einbinden.
Rotwein in einen Topf gießen, den Gewürzbeutel dazugeben. Erhitzen (90°) aber auf keinen Fall kochen. Nach Belieben mit schwarzem Tee verdünnen um den Alkoholgehalt zu verringern. Mit Zucker oder Honig abschmecken und 20 Minuten ziehen lassen.
Sehr heiß servieren, immer im Henkelglas.
Glühwein - Schnellvariante:
Eine Flasche Rotwein und 1/4 Liter Wasser in einen Topf geben. Je nach gewünschter Aromaintensität 1-2 Teebeutel Schwarztee und Glühwein-Fix-beutel dazugeben. Auf 90° erhitzen aber nicht kochen. 20 Minuten ziehen lassen und mit Zucker abschmecken.
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Paper thin Peel orange and lemon without the intermediate white, skin, she is bitter.

1/4 Litre black tea BREW.

Broken cinnamon stick, cloves and jew. 2-3 Stripe orange and lemon peel in a small cloth (sterile compress from the pharmacy) embed.

Red wine in a saucepan pour the Spice bag, stir. Cook heating (90°) but definitely not. Dilute to taste with black tea to reduce the alcohol content. With sugar or honey to taste and simmer for 20 minutes.

Serve very hot, always in the Henkelglas
 

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